Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Een spa is veel meer dan een luxeproduct voor thuis. Het biedt diverse voordelen, zowel lichamelijk als psychisch. Het is zelfs zo dat de massage-technieken in de spa, gecombineerd met wat lichte oefeningen, mensen met spasme of osteoporose kan helpen. Hieronder alle belangrijke voordelen op een rijtje:

Spa vermindert stress

Bubbels in het water werken rustgevend en stimuleren relaxatie. Niet alleen heeft dit mentale bijwerkingen, maar ook psychisch. Zo kunt u in de spa uw voeten laten masseren door de krachtige massage jets. Het prikkelen van zenuwuiteinden in uw lichaam zorgt voor een verbeterde gemoedstoestand en ultieme ontspanning.

Het ontspannen van de spieren

In de fysiotherapie bestaat er reeds een lange traditie van het gebruik van warmte om de spieren te helpen ontspannen en helen. De warmte van een spa werkt op dezelfde manier maar op een grotere schaal. Zelfs enkele minuten in een spa kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich ontspant. De warmte zorgt voor betere bloedcirculatie en uiterste ontspanning van de spieren.

Verbeterde bloedcirculatie door spa

Warmte zorgt er ook voor dat uw hart sneller gaat kloppen. Als uw hartslag versnelt wordt uw bloedcirculatie ook beter en krijgen uw spieren dus meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Op die manier kunnen lichaamscellen en spieren sneller herstellen van eventuele blessures. Ook gaat u sneller zweten. Zweten zorgt ervoor dat uw lichaam zich makkelijker van toxische stoffen kan ontdoen. Zo past een hete spa dus perfect in een detox-kuur. Let wel op, blijf niet te lang in een heet bad zitten, u stimuleert immers wel dehydratatie als u teveel zweet zonder te drinken.

Spierpijn bestrijden in de spa

Naast het laten ontspannen van spieren, kan de spa kan ook zeer effectief zijn bij de bestrijding van spierpijn en gewrichtspijn. Door middel van een zoutwatersysteem, kan een spa helend zijn bij vormen van psoriasis en eczeem. Dit biedt vaak dusdanige verlichting, dat de aandoening zichtbaar vermindert wordt bij dagelijks gebruik. Ook reumatische patiënten hebben baat bij een spa, want door de warme waterstralen, in combinatie met diverse massagemogelijkheden, worden spier- en gewrichtsproblemen verlicht.

Spa therapieën

Spa aromatherapie is een alternatieve geneeswijze door middel van natuurlijke geuren. Bij aromatherapie wordt etherische oliën aan het water toegevoegd. Dat zijn oliën uit kruiden, bladeren, vruchten of bloemen. Afhankelijk van de ingrediënten van de olie komt er een aangename geur vrij. Enkele druppels aan het badwater toevoegen voor heerlijke ontspanning.

Chromotherapie, oftewel “mood lighting” wordt toegepast bij bubbelbaden voorzien van lampen. De kleuren van deze lampen beïnvloedt de hersenen. De gebruikte kleur is dus van belang voor het doel dat men wil bereiken met de therapie.

Baden in luxe

En als kers op de taart: baden in luxe. Dit is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Hedendaagse spa ontwerpen en mogelijke samenstellingen zijn erg toegankelijk voor alle interieur typen. Wenst u een spa aan te kopen? Bekijk ons spa aanbod en lees onze tips over het aankopen van een spa.

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.