Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Spa plaatsing en installatie

Bij het installeren van uw spa heeft u de keuze tussen: zelf doen of laten doen. Voor beide opties geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het bevordert niet alleen een veilige en goede installatie maar daarnaast kunt u ook behoorlijk besparen op de installatie kosten als u sommige zaken zelf aanpakt. Beschikt u niet over de kennis of heeft u geen tijd om de installatie zelf te verzorgen, dan kunt u de installatie van uw spa ook over laten aan onze ervaren en deskundige monteurs.
Hieronder vindt u meer informatie over het installeren van uw spa.

Voorzorg

Voordat u uw spa installeert of laat installeren, is het van belang de volgende punten regelen:

  • Vooraf bepalen waar u uw spa wilt plaatsen (binnen of buiten);
  • Zorgen voor een vlakke, stevige ondergrond;
  • Zorgen voor een goede elektriciteitsaansluiting;
  • Zorgen voor een watertappunt voor het vullen van het bad.

Spa buiten plaatsen

In 90% van de tijd worden spa’s buiten geplaatst. Dit wil niet zeggen dat u uw bad alleen in de warmere maanden kunt gebruiken. De spa’s van Spacuzzi.nl zijn niet seizoensgebonden en kunnen het gehele jaar door gebruikt worden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de therapeutische effecten van een spa het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water. Houdt bij het buiten plaatsen van het bad wel rekening met de volgende punten:

Plaats de spa dicht bij het huis, bij koud weer is het niet prettig om ver te lopen.

  • Het is beter om het bad niet onder bomen te plaatsen, bladeren en vogels bezorgen extra werk als het gaat om het schoon-houden van uw spa.
  • Een windscherm of afdak verminderen de blootstelling aan weer en wind en verminderen de exploitatie- en onderhoudskosten aanzienlijk maar houdt in gedachten dat een goed uitzicht het baden aangenamer en relaxer maakt.

Spa binnen plaatsen

Een spa is ontworpen voor buitengebruik. Echter is het ook mogelijk om uw spa binnenshuis te plaatsen. Hierbij moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • Het is beter om het bad niet onder bomen te plaatsen, bladeren en vogels bezorgen extra werk als het gaat om het schoon-houden van uw spa.
  • De ondergrond / vloer is vlak en stevig. Het gewicht van een met water gevulde Spa en gebruikers ligt, afhankelijk van het type, tussen de 1000 en 2500 kg.
  • Er zijn voldoende ventilatiemogelijkheden. Tijdens het gebruik van de spa ontstaat een hoge luchtvochtigheid. Er dienen daarom voldoende ventilatiemogelijkheden aanwezig te zijn.

Bereikbaarheid en locatie van uw spa

De gemiddelde afmeting van een spa is 220 x 215 x 95 cm. Zoals gezegd bestaat de spa uit één geheel en kan niet in delen uit elkaar worden gehaald. Een spa past dus niet door een standaard deuropening. Is de locatie over de grond gemakkelijk bereikbaar en de toegang via de tuinpoort en/of de deuren ruim genoeg, dan is het plaatsen van de spa geen enkel probleem.

Als de spa bijvoorbeeld over het huis getild moet worden, houd dan rekening met de reikwijdte van de kraan (30 meter afstand, horizontaal tussen de kraan en de locatie). Maak gebruik van een stevige trekkar voor de wat langere afstanden. Afhankelijk van het type spa varieert het leeg gewicht tussen de 200 en 350 kg.

De ondergrond voor uw spa

Wegens het gecombineerde gewicht, water en gebruikers van/in de spa is het uitermate belangrijk dat de ondergrond waarop het bad rust effen, vlak en genivelleerd en geschikt is om dit gewicht op uniforme wijze te dragen.

Voorkom verzakkingen of verplaatsing van de ondergrond gedurende de volledige periode dat de spa geïnstalleerd is. Een goed aangelegde betegelde vloer voldoet. Een houten vlonder is minder daar deze eventuele trillingen van het bad kan versterken. Een betonnen plaat met een minimum dikte van 10 cm zou ideaal zijn. Zorg ervoor dat het oppervlak rondom de spa niet al te glad is als er water over de rand vloeit.

Spa vullen en afwateren

Het is af te raden om een vast watertappunt bij de spa aan te leggen, een buitenwaterleiding beschermen tegen bevriezing is namelijk niet eenvoudig. Het is veel goedkoper om de spa met een tuinslang te vullen. Bij normaal gebruik door 2 personen is het aanbevolen uw spa om de 60 dagen te ledigen en te reinigen.

Onafhankelijk van uw eigen waterbehandeling is het toch het beste om het water zeker elke drie maanden te vervangen. Installeer het bad zodanig dat wanneer u de Spa laat leeglopen, het water ongehinderd weg kan lopen. De kosten voor het water liggen tussen de €1,70 en €2,40 afhankelijk van de inhoud van uw spa.

Aansluiting elektriciteit

Voor uw veiligheid en voorkoming van overbelasting op uw elektriciteitsnet, dient u de spa altijd aan te sluiten op twee apart geaarde groepen voorzien van zekeringen van 16 of 20 amp. of één groep van 25 amp. Het dient aanbeveling om de grotere spa’s aan te sluiten op krachtstroom. De stroomkabel moet vanuit de meterkast lopen tot op de plaats waar de spa komt te staan.

Het dient aanbeveling om op een afstand van twee meter van de spa een waterdichte schakelaar te plaatsen zodat u ten alle tijden de stroom naar de Spa kunt uitzetten. Let op: in alle gevallen moet de stoomvoorziening voorzien zijn van een neutraal en een aarde met een aardlek van 0,03 (snelle aardlek), in sommige gemeentes (vooral in België) voldoet het stroomnet niet aan deze vereisten.

Vragen over de installatie van uw spa?

Wij raden u aan om ons het werk te laten doen indien u niet voldoende kennis van zaken heeft. Dit kan geheel kosteloos bij aankoop van een spa naar keuze. Heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust.[gravityform id=”10″ title=”false” description=”false”]

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.