Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Energiekosten Spa

Met de hoge kosten voor gas en energie is het goed om een beeld te hebben hoeveel energiekosten u ongeveer kwijt zult zijn aan uw spa. De stroomkosten voor een spa zijn afhankelijk van meerder factoren, zoals de temperatuur waarop u het water wilt houden, de spa zelf en of u bepaalde besparingstips toepast. Hier gaan we allemaal op in op deze pagina.

Energiekosten Spa

Wat verbruikt en kost een spa grofweg per jaar?

De meeste mensen verwarmen hun buitenspa tot ongeveer 38°C. Doordat het verwarmingselement en de circulatiepomp de temperatuur op peil moeten houden wordt er stroom verbruikt. Het verbruik van een spa ligt aan de spa in kwestie, maar de meeste spa’s gebruiken tussen de 1290 kWh - 2090 kWh op jaarbasis. Hoeveel geld dit is, is weer afhankelijk van uw energiecontract. Een grove schatting komt neer op zo’n €0.70 - €1.70 aan energiekosten per dag om uw spa warm te houden op 38°C.

Bespaartips voor de energiekosten van uw spa

Bij Spacuzzi begrijpen we dat u graag de energiekosten voor uw spa laag wilt houden. Dit is beter voor het milieu én uw portemonnee. Spacuzzi biedt u daarom zeer energie zuinige spa's aan in haar assortiment, welke al een stuk zuiniger zijn dan bijvoorbeeld spa's van andere spa merken. Daarnaast bieden wij ook diverse opties aan om nog meer te besparen op de energiekosten van uw spa, bijvoorbeeld door een warmtepomp aan te bieden die tot 70% zuiniger verwarmd.

Spa met cover energiezuinig

Tip 1: Investeer in een warmtepomp voor uw spa

Bij Spacuzzi verkopen wij de Poolex Nano Action 3 kW warmtepomp. Deze warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor spa’s en kleine zwembaden. Wanneer u deze warmtepomp gebruikt voor het verwarmen van uw spa, bespaart u tot wel 70% op uw spa’s energiekosten. U kunt de warmtepomp zelf installeren, maar wij komen hem ook graag voor u thuis installeren.

Tip 2: Zet uw spa in de wintermodus

Als u uw spa een lange tijd(enkele weken of maanden) niet gebruikt adviseren wij de spa op wintermodus in te stellen. Alle spa’s die wij leveren hebben een Balboa of Gecko besturingssysteem met een wintermodus waarbij de temperatuur op 10ºC kan worden ingesteld. Verder adviseren wij ook om de filter cyclus te minimaliseren naar 15 min. per dag. Hierdoor zal u aanzienlijk stroom besparen. Let op! Haal nooit het water uit de spa als het gaat vriezen! Dit kan fatale schade veroorzaken.

Tip 3: Controleer uw spa cover en gebruik een coverlift

Een goede spa cover voor uw spa aanschaffen kan ook veel energiekosten schelen. Doordat warmte opstijgt, kan de warmte heel gemakkelijk ontsnappen uit een kapotte spa cover. Ga daarom altijd voorzichtig om met de spa cover en behandel de cover met SpaLine Covershine. Ook koud regenwater wat in uw spa komt zonder spa cover koelt het water af. Het verwarmingselement moet dan meer moeite doen om het water op een constante temperatuur te houden, wat vervolgens weer meer stroom kost. Het is dus een goed idee om te investeren in een spa cover om de energiekosten van uw spa te verlagen. Tevens is een spa coverlift ook erg belangrijk voor het behoud van de cover. Hiermee hoeft u de cover niet meer handmatig of met zijn tweeën van de spa af te tillen. De cover blijft met een coverlift boven de grond staan en kan dan goed uitlekken als u in uw spa zit. Hier kan schade aan uw cover voorkomen worden.

Tip 4: Voeg extra isolatiemateriaal toe in uw spa

Er zijn een hoop spa’s op de markt die niet optimaal geïsoleerd zijn. Er valt veel energiekosten te besparen bij het toevoegen van simpel isolatiemateriaal in de uw spa. Denk hierbij aan glaswol en polystyreen isolatieplaten. Deze zijn bij elke bouwmarkt aan te schaffen en kan u eventueel zelf installeren. Wij bieden ook een isolatieservice aan waarbij wij dit voor u doen.

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.