Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Het zijn allen verwarmde (bubbel)baden waarbij de temperatuur kan worden aangepast tot maximaal 40 graden celcius. De baden zijn voorzien van jets waardoor lucht en water door de Spa of spa kunnen worden ingebracht. Dit geeft een bubbelend (bruisend) effect en wordt als bijzonder ontspannend ervaren. De bewezen effecten vormen een vorm van therapie: hydrotherapie.

Toch zitten er kleine verschillen in een Spa, spa, hottub en Whirlpool. Spa en Whirlpool zijn gevestigde handelsnamen en worden naar buiten gebracht als merken. Candido Spa was de uitvinder van de luchtpomp en gebruikte deze om water te laten bubbelen en gewrichtspijnen van zijn zoon te bestrijden.

De term “Spa” staat voor “Sanus Per Aquam” of “Sanitas Per Aqua”, ofwel “Gezond door water”. Vondsten in de archeologie duiden erop dat de mens al lang geleden verlichting zocht in thermen. Met name de Grieken en Romeinen maakten al in de jaren 2500 v.Chr. gebruik van waterbehandelingen, mede doordat de Romeinse keizer Nero de uitspraak ‘Sanitas Per Aqua’ deed. De term wordt ook gebruikt om plaatsen aan te duiden waar stromend water zich bevindt waarvan wordt gedacht dat het geneeskundige krachten bevat.

Met hottub, of hot tub, wordt natuurlijk hetzelfde bedoeld maar deze term wordt meer gebruikt in Angelsaksische landen. Het zijn hout gemaakte baden waar de houtkachel in of buiten de hottub is geplaatst. Het stoken hiervan is een lastigere discipline dan traditionele baden met automatische verwarmingselementen.

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.