Waterpompen

Bent u op zoek naar een waterpomp? Wij bieden een veelzijdig aanbod van de beste spa waterpompen en spa circulatiepompen van onder andere Waterway, Aqua-Flo en LX. Ook kunnen wij je helpen met waterpompen voor specifieke spa modellen.

Bovenkant

Soort Bedieningspaneel

Spa waterpomp kopen

Spa waterpompen zorgen voor de beweging van water door de leidingen en jets van een spa. Doordat het water door spa waterpompen continu in beweging is, blijft het water schoner. Spa waterpompen bestaan in wezen uit twee hoofdcomponenten: het natte eind ’wet-end’ waarin de impeller en sealing in zit (voor watercirculatie) en de elektromotor (het droge gedeelte) die de rotor ‘impeller’ laat draaien, en dus het water aanzuigt.

Spa waterpomp kapot?

Een meest voorkomend probleem van oudere spas is dat de pompen het op een gegeven moment begeven. Wij raden u altijd aan om de waterpomp compleet te vervangen en niet alleen de motor, wet-end of sealing, om u hoofdpijn te besparen. Elektrische reparaties kunnen gevaarlijk zijn, vooral rond het water. Reparaties moeten worden uitgevoerd door een ervaren elektriciën. Bekijk hier onze spa montagediensten.
Hieronder enkele situaties die voorkomen bij spa waterpomp defecten:
1. Storingen, waardoor de motor niet draait door belemmering. 2. Vastgelopen impeller in het wet-end gedeelte, of defecte startcondensator. 3. Versleten lagers en gierende geluiden. 4. Plas water onder uw spa.

48-frame en 56-frame spa waterpompen

De fysieke grootte van een spa pompmotor wordt aangeduid als frame. Dit kan zijn een 48 frame die +/- 14 cm diameter betreft of een 56 frame (die +/- 17 cm kan zijn). Deze informatie aanduiding behoort ook op de specificatie sticker te zijn beschreven. Vanwege de lagere kosten en compacte afmeting zullen vele spas zijn voorzien van een 48 frame pomp. Grotere 56 frame modellen pompen zijn iets duurder, maar wel sterker. Ze schijnen zelfs minder warm te worden van het functioneren, hetgeen een langere levensduur inhoud.

De waardering van spacuzzi.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 99 reviews.
X