Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Heaters

Een spa heater verwarmt de spa vanuit het hart van de spa (de control box). Het bestaat vaak uit een lange buis waar een warmte-element in zit, vergelijkbaar met een dompelaar van vroeger waar water mee opgewarmd kan worden.

Product afmetingen +

Afwerking +

Product Bovenkant +

Product Breedte +

Product Diameter afsluitklep +

Product Diameter filter +

Geschikt voor +

Inhoud +

Product Kabels +

Kleur +

Product Lengte +

Product Lengte filter +

Maximale belasting +

Merk +

Model +

Ozonators +

PK +

Productgroep +

Aantal personen +

Soort +

Soort geur +

Product Soort Glas +

Product Soort pomp +

Product Soort substantie +

Testresultaat +

Product Type verlichting +

Product Verwarmingsunit +

Vorm +

Product Wattage +

Product Zitcapaciteit +

Spa heater kopen?

De spa heater verwarmt het water van uw spa. Het bestaat vaak uit een lange buis waar een warmte-element in zit, vergelijkbaar met een dompelaar van vroeger waar water mee opgewarmd kan worden. De spa heater bevindt zich meestal in de control box.

Spa heater lekkages

De spa heater of verwarmingselement is een onderdeel dat na verloop van tijd defect kan raken. Op de aansluitingen van deze verwarming ontstaan meestal de problemen als er lekkage is bij de heater. Het heater element zit in de metalen buis en bij de aansluitingen zitten 2 rubber O-ringen die voor de afdichting zorgen. Deze rubbers kunnen deels vergaan door het bewegende water en dit gaat vaak langzaam, waardoor er een kalkophoping ontstaat rond de aansluitingen van de verwarmingsbuis. Dit kan een lekkage veroorzaken en kortsluiting in de meterkast.

Balboa spa heaters

Een andere mogelijkheid is dat de coating van het warmte-element barst. De oorzaak kan zijn dat vuil zich op het warmte-element afzet en door opwarming plaatselijk de coating beschadigd, of dat er iets tegen het element is aangekomen en daardoor een beschadiging heeft opgelopen. Uiteindelijk levert dit vaak kortsluiting op waardoor de elektra uit zal vallen. Deze storing kan soms alleen voorkomen als het element wat warmer is, waardoor micro scheurtjes ervoor zorgen dat er contact met het water komt. Daardoor kan deze storing nog wel eens lastig te traceren zijn, maar in heel veel gevallen is het vervangen van dit heater element de oplossing van uw probleem.

Unieke Spa heaters

Uiteraard zijn er ook merken die een eigen specifieke heater hebben, zoals bijvoorbeeld de Sundance spa heater of de nieuwste Gecko In.therm heaters. Dit zijn systemen waarbij het losse heater element niet uit te wisselen is, maar waarbij het hele verwarming inclusief sensoren uitgewisseld zal moeten worden.

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.