Meestal binnen 1 werkdag geleverd

Gratis verzending vanaf €50

Retourneren binnen 30 dagen

De beste spa winkel in NL

Tips voor het gebruik en onderhoud van uw Spacuzzi

Een spa kopen is de droom van veel mensen. Zeker gezien de aanschafwaarde van zo’n bad is het belangrijk om u goed in te lezen over de bouwstructuur, materialen, land van afkomst, garanties, etc. Kortom, u moet het juiste model binnen uw budget vinden. Wij helpen u graag om teleurstellingen te voorkomen.

TIP 1: Isolatie en stroomverbruik spa

Het water in de spa moet warm gehouden worden, zodat u ervan kunt genieten wanneer het u uitkomt. Om stroomverbruik te minimaliseren, is goede isolatie van essentieel belang. Veel fabrikanten isoleren op een manier waardoor het voor klanten in hun land geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan Azië. Voor spa gebruik bij hoge temperaturen is isolatie minder van belang ten opzichte van landen in (Noord-Europa). Veel Chineze spa’s zijn niet eens voorzien van een vorm van isolatie. Nederlandse winters vergen goed geïsoleerde spa’s, anders betaalt u de hoofdprijs aan stroom. Als u een spa gaat aanschaffen, kijk dan naar de isolatiedikte (schuim en thermodekens) op de onderkant van de kuip. Is de isolatiedikte 1 of 2 cm? Dan is het slecht geïsoleerd. Geen schuim? Nog slechter, door kans op condens (vocht). Een isolatie van 20 of 30 cm of helemaal volgeschuimd (full-foam) is een goede isolatie. Nog beter is als de omkasting aan de binnenzijde extra voorzien is van isolatieschuim of thermodekens. Ook de afdekcover zou 10 tot 15 cm dik moeten.

U kunt er vanuit gaan dat alle Amerikaanse spa’s van de beste kwaliteit zijn. Een Amerikaanse spa verdient zich meestal in 1 of 2 jaar al terug door laag stroomverbruik van €1,00 tot €1,50 euro per dag.

Tip 2: Herken Chineze spa’s

De gemiddelde levensduur van een kwalitatieve spa is – afhankelijk van het gebruik – ongeveer 15 jaar. Tot 10 jaar blijven deze een redelijke restwaarde behouden. Er zijn daarentegen spa’s waarvan de gemiddelde levensduur aanzienlijk minder is en dus ook de restwaarde. Wij praten voornamelijk over Amerikaanse spa’s ten opzichte van Chineze spa’s.

Een lage prijs betekent vaak een Chineze spa, ook met een Amerikaanse termen zoals: USA of Miami, etc. Of aanbieders die “Amerikaanse kwaliteit en betrouwbaarheid” of “Balboa 100% uit de USA” roepen. Dit kan dan nog steeds een Chinese spa zijn. Goedkope aanschaf is vaak duur op de lange termijn: slechte isolatie is hoog stroomverbruik (zie “TIP 1”), kort garantietermijn (1-2 jaar), lekkages, blisters, extra onderhoud en vervanging van onderdelen of zelfs onderdelen die moeten worden vervangen maar niet meer leverbaar zijn. Amerikaanse spa’s zijn goed te herkennen aan hun garantieperiode van zo’n 10 jaar.

Niet alle Chineze spa’s zijn per definitie slecht. Er zijn ook betere, maar door het grote aanbod is dit moeilijk te vinden. Deze spa worden verkocht met een lage prijs, waarbij dit vaak ten koste gaat van de kwaliteit van bepaalde materialen en onderdelen. Wij kennen daarentegen geen slechte spa’s uit Amerika, maar er is wel duidelijk een kwaliteitsverschil tussen merken. De gemiddelde Amerikaanse spa is goed tot zeer goed. Dit komt omdat men de spa’s niet voor de laagste prijs probeert aan te bieden, maar met een goede prijs en de betrouwbaarheid die u verdient.

Tip 3: Opties en functionaliteiten

Net als bij een autodealer kunt u kiezen voor extra opties en functionaliteiten. Het aanbod is vergelijkbaar maar de prijzen variëren nogal. Als u kiest voor het hogere segment uitgebreide opties, zoals watervallen en fonteinen met LED-verlichting, Bluetooth en WiFi integratie en surround speakers in combinatie met een radio, dan is het zeker aan te raden om prijzen te vergelijken. Of simpelweg aan te geven waar u naar op zoek bent en binnen de gewenste prijs. Dan kan er altijd een goed voorstel worden gemaakt.

Tip 4: Plaatsing en installatie voorbereidingen

U kunt helaas niet meteen bubbelen nadat u een spa heeft aangekocht. Er zijn nog wat voorbereidingen die moeten worden gedaan voordat het bad kan worden geplaatst en geïnstalleerd. Wilt u de spa binnen, of buiten plaatsen? Indien buiten: is een kraan vereist? Of kan het bad door een deur/poort worden vervoert richting de gewenste spa locatie?

Een vlakke grond, bij voorkeur tegels, is noodzakelijk. Het is aan te raden om de spa aan te sluiten op een aparte stroomgroep. Dat is nodig omdat een spa meer elektriciteit verbruikt dan uw huishoudelijke producten. De stroomaansluiting moet 1x 240 Volt zijn van minimaal 20 Amp òf 2x 240 Volt van minimaal 16 Amp. De stroomkabel moet met 2,5 meter extra lengte binnen bereik van de gewenste spa locatie liggen. Let op! Laat de stroomkabels monteren door het bedrijf waarvan u de spa heeft aangekocht, of een erkende elektricien. Het is een foutgevoelige taak en dit moet door vakmensen worden uitgevoerd.

TIP 5: Onderhoud

Onderschat spa onderhoud niet. Een goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur. Als u voor de juiste onderhoudsproducten en accessoires kiest, kan het onderhoud beperkt worden. Denk hierbij aan filters, pompen, covers en overkappingen. Ook het regelmatig schoonhouden van uw water is belangrijk voor uw gezondheid. Met Aqua Kristal reinigt u bijvoorbeeld op simpele, maar efficiënte wijze het water in uw spa van bodem tot oppervlakte. Uw “return on investment” zal bij goed onderhoud na jaren niet teleurstellend zijn!

De waardering van spacuzzi.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 108 reviews.