Vian XL-60 Spa Ozonator

Vian XL-60 Spa Ozonator

De Vian XL-60 Spa Ozonator zorgt voor desinfectie van het water in uw jacuzzi. De werking van de Ozonator is als volgt: de Ozonator maakt Ozongas aan waarmee niet alleen bacteriën worden gedood, maar ook andere schimmels en virussen. Daarnaast heeft het een oxiderende werking en breekt het afvalstoffen af.

op voorraad Levering binnen 5 werkdagen

Download alle informatie over onze montagedienst
€ 157,00
€ 157,00
Advies nodig? Vraag informatie aan.
  • Geen verzendkosten vanaf €50,-
  • Montage op locatie
  • Hoogste kwaliteit
  • 14 dagen bedenktijd

Omschrijving

Ozon is een gas dat wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen. De spa ozonator zorgt voor desinfectie van het water in uw jacuzzi. De werking van de spa ozonator is als volgt: de spa ozonator maakt Ozongas aan waarmee niet alleen bacteriën worden gedood, maar ook andere schimmels en virussen. Daarnaast heeft het een oxiderende werking en breekt het afvalstoffen af, zoals urine, resten huid crème/haargel, zonnebrand crème en huidvocht. Het zorgt voor helder en geurloos water en irritaties aan ogen en slijmvliezen worden op deze manier vermeden. Met het gebruik van Ozon kunt u het chloorgehalte van uw jacuzzi minimaliseren.

Hoe werkt de Vian XL-60 spa ozonator?

In de spa ozonator zit een mengkamer waar zuurstof wordt blootgesteld aan de “corona-discharge” of de “UV-lamp”, zodat het zuurstof wordt omgezet in Ozongas. Aan deze mengkamer zit een luchtslang bevestigd die aangesloten is op een waterjet. Het water dat door deze jet stroomt creëert vacuüm en zuigt het Ozongas vanuit de mengkamer het water in.

Ozongas (oftewel actieve zuurstof) laat nooit reststoffen achter in tegenstelling tot chloor producten. Chloortabletten laten bijvoorbeeld een ophoping van Cyanuurzuur achter, waardoor het water steeds meer uit balans raakt. Ozon bestaat uit zowel positieve als negatieve ionen en doodt hierdoor positief als negatief geladen bacteriën en virussen doormiddel van ionisatie (zo noemen we het proces waarbij atomen een elektron kwijtraken). Dit gebeurt ook zo in de natuur. De lucht is voorzien van zuurstof (O2), en van deze zuurstof wordt actieve zuurstof (O3) gemaakt door energie van de zon, planten, wind of regen. Na een onweersbui is dit verschijnsel te ruiken, omdat de Ozonconcentratie dan vele malen hoger is.

Vervangen van een spa ozonator

De levensduur van een spa ozonator is ongeveer 1 tot maximaal 3 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit en gemaakte uren van de spa ozonator moet deze dus regelmatig worden vervangen. Als u dit niet doet, gaat dit ten koste van de desinfecterende werking en de waterkwaliteit van uw jacuzzi (er blijven dan vaak "bubbels" zichtbaar). Een goed werkende spa ozonator is dus essentieel en komt uw gezondheid en waterkwaliteit ten goede.


Heeft u vragen over spa ozonators? Neem dan gerust contact op met één van onze spa specialisten.

Specificaties

Merk Vian
Ontwikkeld voor Deze Ozonator kan op vrijwel elke jacuzzi met een venturi-systeem worden toegepast en is vervangend voor oudere modellen. Het is ontwikkeld voor spa's als Watkins, HotSpring, Master Spa, Jacuzzi, Cal Spa, etc.
Lengte 16 cm
Breedte 13 cm
Hoogte 7 cm
Aanvullende informatie De spa ozonator wordt geleverd met een 3-pins AMP snoer maar kan ook worden verwisseld door een JJ-snoer of de bestaande kabel. Tevens biedt De spa ozonator een verbeterde Corona Discharge technologie.
Type onderdeel Vian XL-60 Ozonator

Vragen over dit product?

* Vereiste velden